LEEF!

Leef!

Leef alsof het je laatste dag is! Alsof morgen niet bestaat!
Maar wat als er geen morgen is? Haalt dat dan het echt het beste in je naar boven? Of is de verleiding te groot en huur je, uiteraard onder een valse naam, een mooie dure auto? Waarmee je vervolgens in stijl arriveert bij het Amstel Hotel voor een chique diner dat je vanzelfsprekend ook niet betaalt? Als er geen morgen is, heeft je gedrag immers ook geen consequenties voor jou.

Maar ik geloof niet dat het zo werkt. Terugkijken op je leven als je einde nadert. Ik zocht er eens op in Google en de hits gaan verrassend vaak over spijtgevoelens. Ik ben daarbij trouwens geen spijtbetuigingen tegengekomen over het gemis van dure auto’s en andere materiele zaken. Waarvan hebben mensen wel spijt?

Te weinig tijd en aandacht voor vrienden en familie. Keuzes die zijn gemaakt om vooral aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Niet toegeven aan wat je werkelijk wil zijn of doen, omdat je niemand voor het hoofd wil stoten. Simpelweg vergeten te genieten van de kleine dingen in het leven.

Vraag het recht op de man af en de meeste mensen noemen bovenstaande punten als dat wat ertoe doet in het leven, als al het andere wegvalt. Maar als we weten wat ons gelukkig maakt, waarom gaan we daar dan soms zo aan voorbij?

Natuurlijk heb je verplichtingen in je volwassen leven. Er zijn verhalen bekend van mensen die alle schepen achter zich verbranden en een teruggetrokken en zelfvoorzienend bestaan leiden in de natuur. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Er moet (gekocht) brood op de plank komen, de hypotheek moet worden betaald. Het fijne is: aan jou de keuze hoe je hier invulling aan geeft!

Dus neem het heft in eigen hand. Stel jezelf de vraag of je gelukkig bent met je leven. Doe je echt wat je wil, of doe je dingen omdat ze van je verwacht worden? Ben je tevreden met de tijd die je doorbrengt met vrienden en familie? Wanneer is de laatste keer dat je het leven met hen hebt gevierd en een echt gesprek met hen hebt gevoerd? Wanneer voelde jij je voor het laatst echt gelukkig?

Ben je niet tevreden met je eerlijke antwoord op deze vragen? Kom in actie! Leef! Ben je ergens niet tevreden over? Doe er wat aan! Geniet van de mooie momenten, kies voor geluk! En ja, soms moet je even wat overwinnen om een verandering in te zetten. Maar het levert meer gelukkige momenten op en zorgt ervoor dat, als jouw einde nadert, je dankbaar en tevreden terugkijkt op een liefdevol en gelukkig leven.

En voordat je nou denkt dat geluk altijd hard werken is: geniet ook eens van de eenvoudige dingen in het leven. Een heerlijk kopje koffie, het kabbelende geluid van de zee, de eerste warme zonnestralen van een mooie dag of de geur van de lente.

Wil je hulp bij je eerste stappen naar een mooi(er) leven? Wij nodigen je van harte uit contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s